Stertil Referentie Case

Stertil Referentie Case

“3D-printing verandert de service richting klanten”

– Stertil

Stertil, producent van Stertil-Koni hefbruggen voor het zware segment zoals vrachtwagens en bussen, en Stertil Dock Products -totale dock-oplossing voor distributiecentra- maakt sinds een jaar gebruik van een professionele 3D-printer.
“Deze techniek gaat de komende jaren vooral op servicegebied het onderscheid maken.”

Wereldmarktleider investeert in 3D-printer

Stertil is wereldmarktleider in het zware segment hefbruggen en internationaal een groot speler in de dock producten markt.
Zeer ingewikkelde en complexe materie die weinig overeenkomsten hebben met elkaar. Stertil legt de laat hoog in beide markten door te blijven innoveren en investeren in moderne productie technieken. Stertil heeft ook geïnvesteerd in een professionele 3D-printer om nog betere oplos-singen aan haar klanten te kunnen bieden, om de vooraanstaande positie in beide markten te kunnen behouden en voorop te kunnen lopen. NextStep3D is de partner op het gebied van 3D-printing.

Samenwerking

nextstep3d-ref_case-stertil-mterzicMensur Terzic, tactical purchaser van Stertil, geeft hoog op van de samenwerking met NextStep3D en de mogelijkheden die de techniek biedt. “We printen voornamelijk prototypes vanuit ons tekenprogramma. De mogelijkheden zijn eindeloos en zullen onze productietechnieken- én oplossingen steeds vooruit helpen in een tempo dat we hiervoor niet hebben gezien. Daarnaast verloopt de samenwerking met NextStep3D goed. De lijnen zijn kort, dat werkt erg goed.”

Binnen een maand aan de slag

Vooral de tijdswinst is een groot voordeel, zegt Terzic. “Je moet je voorstellen dat er voorheen soms wel 6 maanden nodig waren voordat een gietmal gebruiksklaar was om een proto-gietstuk te kunnen gieten. Een lang en duur proces. Tegenwoordig, met de 3D-printer, kan men binnen een maand aan de slag door de vorm rechtstreeks in gietzand te printen.”

Servicebranche verandert met 3D printen

Terzic voorziet dat er verschuivingen plaatsvinden als gevolg van 3D-printing, vooral in de servicebranche. “Kijk naar de markt waar zeer klant specifieke producten worden gemaakt. Daar is deze techniek een enorme uitkomst. Hele productie-processen hoeven niet meer stilgelegd te worden om een kleine serie te kunnen maken.”

Toch denkt Terzic niet dat de serieproductie hierdoor verandert. “Nee, dat zie ik niet zo snel gebeuren. Daarvoor is dit nog te klein. De technologie is nog volop in ontwikkeling en de grondstofmarkten rondom 3D printing zijn nog niet ontwikkeld waardoor de geprinte producten qua arbeidskosten goedkoper worden maar qua grondstofprijs op hetzelfde kostprijsprijsniveau blijven van de conventionele producten. Maar goed, over enkele jaren is het waarschijnlijk mogelijk om hele onderdelen te printen en zijn we hierdoor veel meer in staat om aan de uiteenlopende wensen van de klant te voldoen. Zeker nu er steeds meer geprint kan worden in meer grondstoffen.”

Over Stertil

De Stertil Group, met haar hoofdvestiging in Nederland, ontwikkelt en produceert al decennia lang kwaliteitsproducten op het gebied van Garage Equipment en Dock producten. Daarnaast beschikt de Stertil Group over een eigen professionele Service organisatie. Stertil is onderverdeeld in Stertil-Koni, Stertil Dockproducts en Stokvis Service.

De Stertil Group is onderdeel van Citadel Enterprises BV, een gerenommeerde Nederlandse technologie groep. De producten van de Stertil Group worden wereldwijd verkocht via eigen locale verkooporganisaties in de USA, de UK, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen en Brazilië als mede via zorgvuldig geselecteerde exclusieve distributeurs. De productie van de producten vindt plaats in Nederland en in de Verenigde Staten.

Bij de ontwikkeling van de producten wordt een optimale functionaliteit en robuustheid gecombineerd met een groot bedieningsgemak waarbij ergonomische aspecten een belangrijke rol spelen. Bij deze productontwikkeling wordt gebruik gemaakt van de laatste technologische ontwikkelingen. De Stertil Group slaagt er dan ook steeds weer in om innovatieve producten te ontwikkelen -en te patenteren- gericht op een maximale toegevoegde waarde voor hun klanten. Dit heeft inmiddels voor diverse productentypen geresulteerd in een wereldwijd marktleiderschap van de Stertil Group.

PDF
REFERENCE CASE
nextstep3d-ref_case-stertil-logo